Håll dig uppdaterad inom smyckesbranschen

För dig som är verksam i smyckesbranschen eller intresserad av att bli det är det bra att lägga några särskilda adresser på minnet. Att hålla sig uppdaterad inom det senaste från juvelerarbranschen är viktigt, inte minst för att få reda på regeländringar och andra saker som är viktiga att känna till. Det kan exempelvis handla om nya riktlinjer för halter av olika ämnen i smycken, rutiner vid stämpling av smycken samt rutiner vid försäljning av guld för att hjälpa polisens arbete att förhindra penningtvätt och smyckesrån.

Branschorganisationen Smycken & Klockor

Den som är medlem i denna branschorganisation får fortlöpande aktuell information framför allt om säkerhetsfrågor. Genom att du får nyhetsbrev kontinuerligt så ser du till att inte missa något viktigt som händer i branschen. Det gäller inte bara säkerhetsfrågor utan också exempelvis trendspaningar, nya begrepp och traditioner inom smyckesvärlden och aktuella saker att se upp med för att inte bli lurad. Detta är en gammal organisation som skapades 2007 ur moderorganisationen Sveriges Juvelerare- och Guldsmedsförbund som är över hundra år gammal.

Guldsmedsmästarna

Guldsmedsmästarna är ett förbund för guld- och silversmeder i Sverige och dess syfte är att värna om hantverket och dess utbildningsvägar. Genom att vara med i Guldsmedsmästarna kan man utbyta information och även vara delaktig i att säkra beståndet av guldsmeder i framtiden.

Skapa ditt eget nyhetsbrev

Du som har ett företag i smyckesbranschen kan skapa ett eget nyhetsbrev genom företag som exempelvis paloma.se som gör det enklare att skapa och underhålla ett nyhetsbrev. Det finns mängder av saker att tänka på när man skickar ut nyhetsbrev. Till exempel får man inte skicka nyhetsbrev till vem som helst och det finns regler kring vilken information man får ha om sina kunder. Det måste också vara enkelt att gå ur nyhetsbrevet om man vill. Därför rekommenderar vi att du tar hjälp av en sådan specialiserad tjänst när du skapar ditt första nyhetsbrev.

Aurumforum

Detta är ett forum på internet som riktar sig till en ung publik och de brukar även ge ut en tidning några gånger per år. Aurumforum skickar ut nyhetsbrev med roliga nyheter från smyckesvärlden och om man inte kan vänta på nyhetsbrevet då kan man besöka det välanvända internetforumet för att komma i kontakt med andra i branschen.

SWEDAC

SWEDAC är ett ackrediteringsorgan som kontrollerar kvalitet och säkerhet för produkter i Sverige. Det är detta organ som tillhandahåller information om regler kring stämpling av ädelmetaller och det är även här som varje näringsidkare som säljer ädelmetaller måste registrera sin kontrollstämpel. Prenumerera på deras nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad med det senaste om stämpling och innehåll i smycken.